preskoči na sadržaj
Vijesti

Slikovnica "Galeb Đuro"

Promocija dvojezične slikovnice „Đuro the Seagull“ („Galeb Đuro“) učenice 8. razreda Područne škole Nikole Tesle Moravice Vanje Vučinić održana je 31. siječnja 2018. u holu Željezničke tehničke škole. Slikovnica nas uvodi u prekrasne svjetove mašte, ali i zbilje: I znam – bilo je more! A, Šibenik je ostao u oku galeba ... 


Galeb Đuro je simbol Vanjinog djetinjstva i odraz njezinih životnih želja. Naime, Đuro je (ne biste vjerovali) liječnik, a medicina je tradicija njegove obitelji. U Šibeniku je dobro znan, uz prijatelje golubove, koji pjevaju tradicionalne dalmatinske pjesme, te su osnovali i klapu „More“. Golubovi za Božić daruju bolesnu djecu (u bolnici u kojoj galeb Đuro radi), a najviše ih raduje njihov osmijeh. Naravno da ni Đuro ne zaboravlja svoje prijatelje. O njegovoj popularnosti svjedoči i čokolada, čiji omot krase njegov lik i ime.

Slikovnica je posvećena Vanjinoj pokojnoj baki Dragici, koja joj je na šibenskim obalama pričala priče, pa i onu o galebu i golubovima.

Čestitamo Vanji i njezinoj mentorici Davorki Nekić, profesorici engleskog jezika.

Ilustracije u slikovnici izradile su Valentina Alinčić i Roberta Vučinić, Vanjina sestra blizanka (i autorica fotografije na naslovnici), također učenice 8. razreda. Prigodni plakat nacrtao je nastavnik Novica Vučinić, voditelj Područne škole Nikole Tesle Moravice i svestrani umjetnik, a istaknuti su i učenički radovi galebova. Slikovnicu su grafički oblikovali profesorica Nekić i bivši učenik Nebojša Petrović.

Na promociju je došao i Vanjin plišani galeb Đuro, a drveni „tron“ je izradio i oslikao Đorđe Dokmanović, otac učenice 3. razreda programa za zanimanje ekonomist Željezničke tehničke škole Moravice Natalije Dokmanović. Ovaj je plišani galeb mnogo putovao (školski izleti i stručni skupovi), o čemu svjedoče brojne fotografije izložene na panou.

Uz Vanjinu obitelj, te ravnatelja Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko Antona Burića, pedagoginju Tanju Jakovac i ostale djelatnike i učenike škole, promociji je prisustvovao i Borivoj Dokmanović, ravnatelj Željezničke tehničke škole Moravice, dok su učenica Natalija Dokmanović i profesorica Željka Vrcelj foto zapisima popratile navedeno događanje.

Zahvaljujemo Vanji i profesorici Nekić na pozivnicama za promociju, te emotivnom predstavljanju slikovnice, koju još uvijek možete kupiti po promotivnoj cijeni. Također, hvala na odličnim Đurinim čokoladicama!

Kada čovjek odraste sliku svoje obitelji nosi sa sobom. Njezina toplina, ali i vrijednost, daju mu životnu snagu i nadu, a potiču nesebičnost, dobrotu i prijateljstvo.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Željka Vrcelj   datum: 3. 2. 2018.


Tražilica

Oglasna ploča

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Škola

Slobodno vrijeme

Dnevne novosti


Portal za škole
preskoči na navigaciju